Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Λεμφικό Μασάζ για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (πηγή: www.kyttaritida.com)

Λεμφικό Μασάζ για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Λεμφικό ΜασάζΜια σημαντική αιτία για την δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι η κακή λεμφατική κυκλοφορία. Οι λέμφοι περιέχουν τα ερυθρά κύτταρα του αίματος και βοηθάνε το σώμα να αποβάλλει τα απόβλητα και τροφοδοτούν τα κύτταρα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Οι καλή κυκλοφορία των λέμφων σημαίνει υγιή λευκά αιμοσφαίρια και είναι το πρόδρομο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν τα λέμφοι δεν κινείται ελεύθερα μέσα στο σώμα, τότε οι τοξίνες και τα αποθέματα του λίπους συνεχίζονται να συσσωρεύονται και τα κύτταρα στερούνται θρεπτικών συστατικών, καταλήγοντας τελικά στην δημιουργία και συντήρηση της κυτταρίτιδας.
Έτσι, για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, το πρώτο βήμα είναι κάνετε τους λέμφους να κινούνται, το οποίο θα εξασφαλίζει επίσης ότι τα υγρά απόβλητα θα διωχθούν από το σώμα. το λεμφικό μασάζ, είναι ένα ιδιαίτερο είδος μασάζ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και την τόνωση της κυκλοφορίας των λέμφων.

Τύποι Λεμφικού Μασάζ

Χειρωνακτικό Λεμφικό Μασάζ
 
Το Χειρωνακτικό Λεμφικό Μασάζ στοχεύει στην βελτίωση της κυκλοφορίας των λέμφων σε όλο το σώμα. Χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο ποσό πίεσης, αυτό το μασάζ υποκινεί τους μυς για να ωθήσουν τη ροή των λέμφων μέσω των λεμφαγγείων προς τους λεμφαδένες, και από επάνω στους αγωγούς των λέμφων, μετά τα οποία οι λέμφοι εισέρχεται ξανά στους θωρακικούς αγωγούς, και αποστραγγίζεται από το σώμα .
Η τεχνική του Χειρωνακτικό Λεμφικό Μασάζ αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από ένα Γάλλο γιατρό, τον Δρ Emil Vodder. Η αποστράγγιση που προκαλείτε από αυτό το μασάζ εξαλείφει τα αποθέματα από τις τοξίνες και τα λίπη, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυτταρίτιδα.
Το Χειρωνακτικό Λεμφικό Μασάζ πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένους θεραπευτές που γνωρίζουν τη σωστή τεχνική για να παρέχουν τη λεμφική ροή.
 
Dry Skin Brushing
 
Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης καλά για την ενίσχυση της λεμφικής κυκλοφορίας. Πάρτε μια βούρτσα από δέρμα με μαλακές τρίχες και τρίψτε το πάνω στο σώμα σας, πάντα προς την κατεύθυνση της καρδιάς. Δώστε περισσότερη προσοχή στα χέρια και τους μηρούς και βουρτσίστε με απαλές και ανοδικές κινήσεις.
Πραγματοποιείται αυτή την διαδικασία για πέντε λεπτά κάθε μέρα, λίγο πριν κάνετε ντους. Όχι μόνο θα βοηθήσει στην βελτίωση της ροής του αίματος και της λέμφου, άλλα αυτή η μέθοδος είναι ένας ιδανικός τρόπος για να απαλλάξετε το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να επιταχύνετε τον σχηματισμό νέων κυττάρων.
 
Πρεσσοθεραπεία (Pressotherapy)
 
Αυτή η μέθοδος διεγείρει την ροή του αίματος και περιλαμβάνει τη χρήση των φουσκωμένων αντλιών. Σε αυτή τη μορφή θεραπείας, οι βραχίονες και τα πόδια εσωκλείνονται σε φουσκωμένες αντλίες, οι οποίες εναλλακτικά φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν ελέγχοντας την πίεση που ασκείτε. Η πίεση που ασκείται από αυτό το φούσκωμα και ξεφούσκωμα είναι παρόμοιο με ένα μασάζ, και βοηθά το λεμφικό να ρέει ελεύθερα.
 
Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.kyttaritida.com/lemfiko-masaz/
πηγή: www.kyttaritida.com

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6977540468 την κ.Έφη Στρατή αισθητικό και φυσικοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στο λεμφικό μασάζ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου