Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Κυτταρίτιδα, θέλει προσοχή και το Χειμώνα



Πάει και αυτό το καλοκαίρι, έρχεται ο χειμώνας και η κυτταρίτιδα δεν είπε να φύγει από πάνω σας ούτε φέτος κι ας χρησιμοποιήσατε αντικυτταριτιδικές κρέμες κι ας παίρνατε χάπια κι ας κάνατε ειδική γυμναστική κ.ο.κ. Μα τι γίνεται πια;
Δεν μπορεί ένα γυναικείο σώμα να απαλλαγεί από αυτή την αντιαισθητική μορφή και να νοιώσει λίγο πιο όμορφο; Γιατί οι άντρες να μην αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό; Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. 8 στις 10 γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν κυτταρίτιδα οπότε μη νοιώθετε μοναξιές! 
Υπάρχουν αρκετά στάδια κυτταρίτιδας και μάλιστα κάποια από αυτά είναι αρκετά επικίνδυνα για την υγεία της γυναίκας. Όταν το σώμα δημιουργεί την κυτταρίτιδα σημαίνει πως υπάρχει κάποιο μικρό πρόβλημα ή δυσλειτουργία στο σώμα και το εμφανίζει με αυτά τα συμπτώματα που σε εμάς φαίνονται ακαλαίσθητα.



Η κυτταρίτιδα δημιουργείται πολύ εύκολα από τα νεκρά κύτταρα στο σώμα, την κακή λεμφική κυκλοφορία, την κατακράτηση υγρών και τις τοξικές ουσίες που δεν αποβάλλονται από τον ανθρώπινο οργανισμό. 
Υπάρχουν αδύνατες και πολύ νέες γυναίκες με αρκετή κυτταρίτιδα στο σώμα τους και άλλες πολύ μεγαλύτερες τους μη γυμνασμένες χωρίς να έχουν σημάδια στο σώμα τους.
Όχι, δεν παίζει παιχνίδια ο Θεούλης με το γυναικείο κορμί, απλά στο θέμα της κυτταρίτιδας μεγάλο ποσοστό εμφάνισης της κατέχει η  κληρονομικότητα σας. Εάν δηλαδή η μαμά σας έχει αρκετή, τότε θα πρέπει να το πάρετε απόφαση πως θα είναι δύσκολο να την εξαλείψετε...
Επίσης υπάρχουν και ορμονικά προβλήματα τα οποία την προκαλούν (εφηβεία, εμμηνόπαυση, στρες κτλ) ενώ η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όπως και το νερό για την επιδερμίδα. Τα 3/4 του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό και σκεφτείτε πως τα 8 με 10 ποτήρια νερό που πρέπει να πίνουμε καθημερινά είναι απαραίτητα για να «ξαναγεμίσουμε» ό,τι χάσαμε μέσα στην ημέρα μας. 
Πάμε και στην πιο ουσιώδη ερώτηση. Πως μπορούμε να αποφύγουμε την κυτταρίτιδα;


Μεθοδικά και θέλει χρόνο είναι απάντηση. Μίλησα με αρκετούς δερματολόγους, αισθητικούς αλλά και πλαστικούς χειρούργους για να σας δώσω τις παρακάτω υποδείξεις που εάν τις τηρήσετε θα δείτε πραγματική διαφορά.
* Το πιο σημαντικό μυστικό για να διώξετε το ζαρωμένο δέρμα από πάνω σας, (είτε μιλάμε για γλουτούς, είτε για κοιλιά, είτε για χέρια, είτε για οποιοδήποτε σημείο του σώματος), είναι το πιο απλό! Να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό μπορείτε κάθε μέρα. Εάν δεν είστε λάτρης του νερού θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη άμεσα. Επίσης όπως με ενημέρωσε μια κλινική διατροφολόγος δεν κάνει καθόλου κακό να πίνετε νερό ενδιάμεσα στα γεύματα σας. Έτσι μπορείτε να αγνοήσετε τον μύθο που λέει το αντίθετο και θα καταφέρετε να χάσετε και τα περιττά κιλά που σας βασανίζουν.
* Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (και όχι μόνο 2 μήνες πριν από το καλοκαίρι) χρησιμοποιείστε κρέμες κατά της κυτταρίτιδας ή σύσφικτικες στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια κρέμα περισσότερο από 3 - 4 μήνες και μην αμελείτε να βάζετε ενυδατική μετά το μπάνιο σε ολόκληρο το σώμα σας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιείτε σκληρό σφουγγάρι και άλατα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα με κυκλικές κινήσεις ενώ κάνετε μπάνιο. Αποφύγετε τελείως τα χάπια αδυνατίσματος ειδικά εάν δεν σας τα έχει προτείνει ιατρός.

* Προσέξτε λίγο τη διατροφή σας. Εάν είστε δυσκοίλιες το πρόβλημα της κυτταρίτιδας είναι σίγουρα μεγαλύτερο. Προσπαθήστε να ξεχάσετε για κάποιο χρονικό διάστημα τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τα τηγανητά και ό,τι άλλο επιβαρύνει τον οργανισμό και θα δείτε θαύματα στο σώμα σας. Μόλις τα δείτε δε θα θέλετε να ξαναβάλετε στο στόμα σας τηγανητές πατάτες! Εξάλλου και τα βραστά φαγητά μπορούν να γίνουν αρκετά νόστιμα. Περιορίστε όσο μπορείτε το αλάτι ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε μυρωδικά για περισσότερη γεύση. Θυμηθείτε! Το αγαπημένο σας αναψυκτικό το μόνο που θέλει είναι να εγκατασταθεί στο σώμα σας. Αποφύγετε το.
* Μη τρώτε τις ώρες και τα χρήματα σας σε μηχανήματα παθητικής γυμναστικής διότι δε θα δείτε τα αποτελέσματα που νομίζετε. Εάν θέλετε να τις ξοδέψετε κάπου πιο εποικοδομητικά προτιμήστε κάποιον γνώστη του λεμφικού θεραπευτικού μασάζ όπου θα δείτε συντομότερα και καλύτερα αποτέλεσμα. Θυμηθείτε, το λεμφικό μασάζ γίνεται με ειδικές κινήσεις στα σημεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα, από εξειδικευμένο άτομο στο λεμφικό μασάζ, όπως μας εξηγεί η φυσικοθεραπεύτρια κ.Έφη Στρατή.

Με το λεμφικό μασάζ βοηθάτε στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας πιο πολύ από κάθε τι άλλο. Μια με δύο φορές το μήνα θα σας κάνει πολύ καλό και θα αναζωογονήσει το σώμα σας.
* Και φτάσαμε στα δύσκολα! Η γυμναστική βοηθά πολύ αλλά εάν δεν έχετε όρεξη για ασκήσεις κάντε την καλύτερη και πιο ξεκούραστη άσκηση από μόνοι σας καθημερινά. Περπατήστε. Πηγαίνετε μια βόλτα με τα πόδια και με τα αθλητικά σας παπούτσια μέχρι την αγορά για να ψωνίσετε, παίξτε με το κατοικίδιο σας ή το παιδί σας στον ελεύθερο σας χρόνο, κάντε τις δουλειές του σπιτιού σας χορεύοντας και συνεχίστε στην καθημερινότητα σας προσθέτοντας λίγη ένταση ακόμα.
Εάν υιοθετήσετε τα παραπάνω να είστε σίγουρες πως θα δείτε σύντομα αποτελέσματα και θα χαίρεστε το σώμα σας όλο και περισσότερο. Α και να μην ξεχάσω! Μην απελπίζεστε και μην νομίζετε πως μόνο οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Για προσέξτε λίγο καλύτερα κάτω από τις τριχούλες του άνδρα σας τους γλουτούς του!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6977540468 την κ.Έφη Στρατή αισθητικό και φυσικοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στο λεμφικό μασάζ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου