Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

7+1 συμβουλές για την κυτταρίτιδα από την Έφη Στρατή


Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο. Αν πάλι θέλετε ενισχυμένα και άμεσα αποτελέσματα μπορείτε να καταφύγετε στο λεμφικό μασάζ και είστε έτοιμες για την παραλία!


Οπλιστείτε με αντιοξειδωτικά
Βάλτε στη δίαιτά σας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά κόκκινου και πορτοκαλί χρώματος και όλα τα εσπεριδοειδή. Τα αντιοξειδωτικά είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν φθορά στα κύτταρα του δέρματος, κάτι που συνεισφέρει στη δημιουργία της κυτταρίτιδας.
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Έχει βρεθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στη μείωση του βάρους και ότι επιπλέον είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών. Μπορείτε να πίνετε έως τρία φλιτζάνια ή, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, να το απολαμβάνετε παγωμένο.
Καλά λιπαρά
Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λίπη με υγιή λιπαρά ωμέγα-3 που βρίσκονται σε τροφές όπως οι σαρδέλες και ο σολομός, το λάδι από λιναρόσπορο και τα καρύδια. Τα λιπαρά αυτά βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η κακή κυκλοφορία μειώνει την ικανότητα του σώματος να μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα του δέρματος, προκαλώντας τα έτσι να συγκεντρώνονται όλα μαζί και να δημιουργούν τη γνωστή εμφάνιση της φλούδας του πορτοκαλιού.
Γυμναστική
Η τακτική άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα. Καίει τις περιττές θερμίδες μειώνοντας έτσι το λίπος στο σώμα, βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά στην συγκάλυψη της κυτταρίτιδας, αυξάνοντας τον μυϊκό τόνο κάτω από το δέρμα. Η γυμναστική βοηθά επίσης την λεμφική αποστράγγιση, η οποία μεταφέρει τις τοξίνες μακριά από τα κύτταρα. Αν η αποστράγγιση είναι υποτονική, θα συμβάλλει στην κυτταρίτιδα.
Κόψτε τις τοξίνες
Η συσσώρευση τοξινών στο σώμα μπορεί να επηρεάσει το δέρμα και να συμβάλλει στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Η κατάργηση ή ο περιορισμός των τοξινών, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, ο καφές και οι επεξεργασμένες τροφές που έχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και χημικών πρόσθετων θα βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό.
Βότανα κατά της κυτταρίτιδας
Τα φύλλα τσαγιού της πικραλίδας (dandelion) συμβάλλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών, καθώς επίσης και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τα φύλλα της πικραλίδας σε σαλάτες ή σε φρέσκους χυμούς. Επίσης το τζίνγκο μπιλόμπα, ένα σκεύασμα από αποξηραμένα φύλλα του δέντρου τζίνγκο, βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας.
Φροντίδα του δέρματος
Οι εξωτερικές θεραπείες, όπως η απολέπιση με καφέ μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub καφέ δύο φορές την εβδομάδα. Βρέξτε το δέρμα και κάντε εντριβές με κόκκους καφέ για λίγα λεπτά στις περιοχές όπου υπάρχει κυτταρίτιδα.
Λεμφικό μασάζ
Για άμεσα αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, μια είναι η δραστική λύση, το λεμφικό μασάζ. Δοκιμασμένη συνταγή που υπόσχεται αποτελέσματα από τα 5 πρώτα μασάζ. Το λεμφικό μασάζ απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και απαγορεύει την κατακράτηση υγρών. Η κυτταρίτιδα μειώνεται κατά μεγάλο ποσοστό (με συνεχή λεμφικά μασάζ μπορεί να εξαφανιστεί), το τοπικό πάχος υποχωρεί, η επιδερμίδα τονώνεται, γίνεται λεία και ο οργανισμός δραστηριοποιείται συνολικά. Παράλληλα μπορεί να γίνει ένα scrub με ζάχαρη και χοντρό αλάτι για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Πολύ σημαντική, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή.
_________________
Η Έφη Στρατή είναι αισθητικός και φυσικοθεραπεύτρια με ειδικότητα στο λεμφικό μασάζ. Τηλ. 6977540468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου